piątek, 5 kwietnia 2013

Tiramisu od Dr. Oetker

Przedstawiam Wam szybki deser na niezapowiedzianych gości. Robi się go ekspresowo. Od produktu w proszku nie możemy wymagać smaku i jakości oryginału, więc określiłabym deser tiramisupodobnym.


 Co nam potrzebne oprócz powyższej paczuszki? Około 10 biszkoptów, szklanka mleka i łyżeczka kawy. Proszek z torebki ubijamy mikserem na sztywną masę, a biszkopty maczamy w zaparzonej kawie (trzeba uważać, żeby się za bardzo nie rozmiękły). Układamy je na spód pucharka, potem ubitą masę, znowu biszkopty i masa. Nie chciało mi się szukać gorzkiego kakao, więc górę przyprószyłam kawą inką. Mi wyszły 3 porcje, ale dałam mało biszkoptów ;) Deserki wstawiamy do lodówki i po godzinie są gotowe.


A teraz smak: no cóż, mascarpone to to nie jest, nie ma się co oszukiwać. Ale jako szybki deserek, żeby było co podjeść do kawy nadaje się idealnie. Nie jest przesłodzony, za co wielki plus.

Gdzie i za ile? ok. 2 zł w Real

A teraz dla dociekliwych i świadomych konsumentów skład oraz substancje odżywcze:

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz